Operatörer av nöjesställen som begär att den thailändska regeringen lagligt förlänger öppettiderna, upphäver förbudet mot försäljning av alkohol på eftermiddagen

FOTO: MGR Online

Thailand -

Operatörer av nöjesställen lämnade in ett brev till den thailändska regeringen och begärde att lagligt öppna sina lokaler fram till 4:2 och att avbryta förbudet mot alkoholförsäljning på eftermiddagen 5-XNUMX.

Ordföranden för Thai Alcohol Beverage Business Association (TABBA) Kemmigar Rattanakun lämnade in begäran i går (9 november)th) till statsministern i regeringshuset. Herr Mongkolchai Somudon, biträdande permanent sekreterare för premiärministerns kansli tog emot brevet.

Kemmigar berättade för thailändska medier: "Vi fokuserar på 'Nattunderhållningszoner' som är välkända områden i Patong (Phuket), Khao Lak (Phang Nga), Cha Weng Beach (Samui Island i Surat Thani), de flesta av Pattaya och på Khao San Road, Soi Cowboy (Bangkok)."

"Nöjesställenas öppettider i dessa zoner måste förlängas lagligt till klockan 4:00. Nuvarande hårdhänta verkställighet av tidigare tider skadar turismen och dessa företag. Särskilt internationella turister gillar inte att gå hem vid midnatt eller 2:XNUMX."

"Dessutom måste vi utanför dessa zoner få sälja alkohol fram till 2:00 eftersom vi nu bara får sälja till midnatt. För de speciella zonerna måste vi få sälja alkohol fram till klockan 4:00 lagligt."

"Äntligen måste förbudet mot alkoholförsäljning mellan 2 och 00 omprövas eftersom öppettiderna inte löser sociala problem eller förhindrar olyckor." Ms Kemmigar avslutade.

Thailands turistmyndighet förväntas officiellt göra en framställning till det thailändska kabinettet för dessa förändringar nästa vecka, noterar The Pattaya News.

Energidepartementet har dock efterlyst det motsatta. På grund av stigande bränslepriser och energikostnader har ett förslag lagts fram för att mandatera reducerade öppettider för nattliv, gallerior, bensinstationer och vissa andra företag. För att läsa mer om detta förslag klicka här.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.