Happy Loy Krathong från TPN media, vart man ska åka i Pattaya och Phuket

Thailand -

Idag, den 8 november, är det Loy Krathong-festivalen i Thailand där folk samlas på kvällen för att flyta blom- och bananbladskorgar över hela landet.

Loy Krathong infaller på natten för fullmånen i den tolfte månmånaden (vanligtvis i mitten av november).

Människor kommer att samlas vid vattenvägar för att sväva sin ljusupplysta Krathong för att sväva bort all negativitet och olycka på sin Krathong, samt för att be Vattengudinnan om ursäkt för att ha spillt avfall under hela året.

Människor uppmanas att göra sina Krathongs av naturliga material eller mat som fiskar kan äta. För de som kommer i grupp för att flyta sin Krathong uppmuntras de att dela en Krathong för att minska avfallet.

Polis och poliser kommer att säkerställa säkerheten vid Loy Krathong-evenemang. Nästan varje lokal myndighetsorganisation tillhandahåller platser att flyta Krathongs medan vissa håller Loy Krathong-festivaler.

Ställen att besöka för Loy Krathong-festivalen i Pattaya:

Pattayas stränder, särskilt Pattaya Beach nära Central Mall för konserter och kulturella shower.

Ngan Wat (ett lokalt evenemang som vanligtvis hålls under Loy Krathong-dagen) äger rum i Sutthawat/Suttawas-templet i Nongprue-distriktet Banglamung, Chonburi, från 6 till 8 november 2022.

Pattaya Terminal 21 bjuder in dig att utforska en helt ny upplevelse av Loy Krathong-festivalen på dess område idag, den 8 november.

Legenden Siam håller i Loy Krathong-festivalen fram till den 12 novemberth.

Plats att gå till Loy Krathong-festivalen i Phuket:

Loy Krathong-festivalen och OTOP-evenemanget på Saphan Hin i Phuket Town är igång.

I Rawai vid Nai Harn Lake

I Karon vid Nong Harn Lake

I Chalong vid Palai Beach

I Sri Soonthorn vid Bang Ma Ruan Reservoir

I Wichit vid Mudong-kanalen

I Kamala vid Kamala Beach

I Patong vid Patong Beach

I Rassada vid Rajabhat Phuket University

I Paklok vid Thala Beach

I Kathu vid Kathu Public Park

Det kommer också att bli en fantastisk månförmörkelse, även känd som en blodmåne, ikväll. Missa inte det!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.