Phukets största berättelser från den senaste veckan: Brydes val hittades död, bilar tillåtna på Patong-kullen och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 31 oktober 2022 till söndagen den 6 november 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En enorm, sällsynt Brydes val hittades död på Racha Island utanför Rawai sub-distrikt, Mueang Phuket-distriktet.Den identifierades som en minst 13 meter lång Brydes valhona. Valen hade varit död i minst en månad.
  2. En plastmugg hittades inuti den döda Brydes val i Rawai, Phuket.

    Valen hade en allvarlig nedbrytning och dess dödsorsak är fortfarande oklar.

  3. Översvämningar drabbade Phuket i natt efter en kort period av kraftigt regn som orsakat kaos och skador.

Många invånare som bodde i hus och lägenheter kunde inte flytta sina bilar innan översvämningen.

Ett jordskred hittades på en väg i Kamala efter att kraftigt regn drabbat Phuket i natt och tidigt i morse.

3. Två ryska medborgare och en thailändare dog efter att en stor cykel, en motorcykel och en taxibil kolliderade i Rawai.

CCTV-filmerna visades senare att den stora cykeln som körde i hög hastighet kraschade in i den rörliga mindre motorcykeln och den parkerade taxibilen.

4. Bilar tillåts nu passera på den delvis kollapsade Patong Hill Road men bara i Patong till Kathu körfältet.

Phukets guvernör Naroong Woonciew har beordrat att sedan den 4 november 2022 tillåta sedaner, pickuper och minibussar (små fordon) att använda den skadade Patong Hill men bara en fil från Patong till Kathu.

5. Enligt Phukets främsta turismtjänstemän har den ryska marknaden återhämtat sig kraftigt den senaste tiden och förväntas bli den främsta marknaden för Phuket för kvartal 4, även kallad högsäsong.

6. Turismledare i Phuket har pratat med den thailändska regeringen och flygbolagschefer för att försöka hitta lösningar på vad de säger är dyra inrikesflyg.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.