63-årig nyzeeländsk expat arresterad i Phuket med 26 vapen, 11 granater och många kulor

Phuket -

En 63-årig nyzeeländsk expat har arresterats i Phuket med 26 vapen, 11 granater och många kulor.

Region 8-polisen berättade för Phuket Express att de har arresterat Gareth Alan Davies, 63, en nyzeeländare, i ett hus i Soi Bae Hua i Kathu-distriktet i morse (7 november)th).

Sju gevär beslagtogs från honom inne i huset, inklusive en AK och M16, 19 handeldvapen, 11 granater och många kulor.

Han fördes till Kathu polisstation för att åtalas för olagligt innehav av skjutvapen, granater och ammunition. Hans vädjan till anklagelserna gjordes inte omedelbart.

Immigrationstjänstemän berättade för Phuket Express att Davies lagligt hade bott i Thailand i 23 år. Han var gift med en thailändsk kvinna, Pannee Chanbamrong, i 20 år innan hon gick bort för fem år sedan.

Mr. Davies var handikappad och oförmögen att gå sedan fem år sedan efter att tidigare arbetsrelaterade skador ledde till hans funktionshinder. Han behandlades senare på ett privat sjukhus i Phuket. Han har ingen familj eller släkt i Thailand.

Han var tidigare lagligt anställd som ingenjör vid borrpråmar i havet i södra Thailand. Han gick i pension vid 55 års ålder. Han stannade lagligt i Thailand med ett pensionsvisum fram till november 2023 och hade inte stått på någon svartlista eller bevakningslista och inga tidigare juridiska frågor i Thailand.

Herr Davies eller polisen släppte några omedelbara uttalanden om varför han kan ha samlat in vapen eller hur polisen upptäckte dem.

Det här är en berättelse under utveckling och vi kommer att ge mer information när de släpps.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.