UPPDATERING: Patong Hill Road-arbete förväntas slutföras enligt schemat

Patong –

Patong Hill Road-arbeten förväntas slutföras enligt schemat om det inte kommer mer regn.

Våra tidigare berättelser:

En väg som leder till Patong Hill i Phuket har börjat kollapsa efter ett jordskred.

En väg som leder till Patong Hill från Kathu i Phuket stängs nu tillfälligt av efter att den har börjat kollapsa från ett jordskred

Motorcyklar tillåts nu passera på den delvis kollapsade Patong Hill Road från Kathu till Patong och från Patong till Kathu.

Bilar tillåts nu passera på den delvis kollapsade Patong Hill Road men bara i Patong till Kathu körfältet.

Nu till uppdateringen:

Igår (5 novemberth) Kathu-distriktschefen Siwat Rawangkun inspekterade vägarbetet i området på den jordskredskadade Patong-kullen.

Herr Siwat berättade för Phuket Express, "Jord från jordskredområdet tas bort medan nya stenar och jord läggs och pressas i området för att öka styrkan. Om det inte kommer mer regn som hindrar vägarbetet förväntas arbetet slutföras enligt tidtabell.”

Om schemat håller skulle detta vara ungefär strax före jul och den mest hektiska tiden på året för Patong och Phuket.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.