Den ryska marknaden återhämtar sig kraftigt till Phuket säger att turisttjänstemän förväntas bli nummer ett för fjärde kvartalet

Phuket, Thailand-

Enligt Phukets främsta turismtjänstemän har den ryska marknaden återhämtat sig kraftigt den senaste tiden och förväntas bli den främsta marknaden för Phuket för kvartal 4, även kallad högsäsong.

Rangsiman Kingkaew, verkställande direktör för Phuket Tourism Business Association, talade med Phuket Express och hade följande att säga:

"Före covid-19 var den ryska marknaden andra för Phuket, efter bara den kinesiska marknaden. Kina håller fortfarande en Covid-Zero-policy som har minskat turismen från Kina till nästan noll. De visar inga tecken på att luckra upp denna policy inom en snar framtid."

"Ryssland har haft sin del av problem som avskräcker turism, särskilt med det pågående kriget i Ukraina, men Thailand har behållit en neutral hållning till denna konflikt och tillåter därför fortfarande ryska flyg och ryska turister. Tre stora ryska flygbolag flyger för närvarande direkt till Phuket. Vi har sett en betydande ökning av ryska turister, särskilt yngre ryssar.”

"Baserat på aktuella ankomster och modeller förutspår vi att cirka 50,000 100,000 ryska turister kommer till Phuket under november. Före Covid var detta cirka 4 XNUMX per månad men vi förstår att situationen inte är densamma. Trots det kommer detta att flytta dem före marknader som indianer och malaysier om trenden fortsätter, vilket leder till att ryssarna blir den största marknaden för Phuket under fjärde kvartalet.” avslutade Rangsiman.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/