Phukets turistledare vill ha billigare inrikesflyg för att hjälpa turismen

Phuket, Thailand-

Turismledare i Phuket har pratat med den thailändska regeringen och flygbolagschefer för att försöka hitta lösningar på vad de säger är dyra inrikesflyg.

Enligt Mr. Poomkit Raktae Ngam, ordförande för Advisory Board för Phuket Tourism Business Association, är turismledare ganska nöjda med en återhämtning av internationell turism och utländska turister, särskilt från Ryssland, Indien, Malaysia, Australien och andra närliggande län.

Phuket Express skrev tidigare idag om förutsägelser om snabbt ökande rysk turism men Poomkits största bekymmer är inhemsk turism, inte internationell.

Enligt Poomkit har hotell nära stränderna haft mycket stark beläggning, medan hotell längre bort har varit stabila men har utrymme att förbättra. Ett hinder är att inrikesflyg i Thailand förblir dyra ur turistföretagens perspektiv och att om överenskommelser gjordes om kampanjer eller specialerbjudanden för att sänka priset skulle fler inhemska turister besöka.

Poomkit och andra turistföretagare har träffat relevanta flygbolag och thailändska ledare för att försöka hitta lösningar på problemet, även om Poomkit medger att han förstår de svårigheter flygbolagen har på grund av höga bränslepriser och vissa marknader som ännu inte är helt öppna för flyg eller visningar. långsammare återhämtning, som Kina och Amerika.

Poomkit säger att relevanta beslutsfattare hoppas kunna göra några framsteg innan julsäsongen är helt igång om bara några veckor.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/