Kroppen av thailärare som dödades i Halloween-stampen i Seoul anländer till Thailand

Nationellt —

Kroppen av en 27-årig thailärare som dog i Itaewon-förtrycket i Seoul, Sydkorea, under förra Halloween har anlänt till hennes hemstad i Phetchabun-provinsen.

Den koreanska språkläraren Natthicha Makaew, känd som "lärare Bambam", var ett av de 156 döda offren som dog i Halloween stampede i den sydkoreanska huvudstaden Seoul i lördags den 29 oktober.

FOTO: Khaosod

Läraren Bambam är en thailändsk medborgare född i Phetchabuns Lok Sam-distrikt. Efter att ha tagit examen med en kandidatexamen i det koreanska språket från Maha Sarakham University lämnade läraren Bambam sitt hemland för att studera en sexmånaderskurs i koreanska vid Sogang University i Seoul för att få ett certifikat för att lära ut språket i Thailand.

Hennes kropp anlände till Suvarnabhumi flygplats klockan 4.30 idag, den 5 november. Hon fördes till sin mamma, 64-åriga Mrs. Na Makaew, i Phetchaboon för begravningsgudstjänster.

FOTO: Khaosod

Enligt ambassaden kommer den sydkoreanska regeringen att betala ut 20 miljoner won (532,000 15 baht) i kompensation till varje familj och ytterligare 400,000 miljoner (XNUMX XNUMX baht) för transport och andra utgifter.

Läraren Bambams familj har också rätt till en annan ersättning - 50,000 15,500 baht för hennes begravning och XNUMX XNUMX baht från hennes ålderspension - enligt den thailändska socialförsäkringslagen, berättade en thailändsk arbetsförmedlare för hennes familj.

Detta kom som en stor lättnad eftersom familjen precis hade förberett sig på att låna 400,000 XNUMX baht för att täcka alla kostnader.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/