UPPDATERING: Fler detaljer kommer fram om en norsk man som stal taxi från Krabis flygplats och körde själv till Trang

FOTO: MGR Online

Krabi –

En norsk man har åtalats för stöld efter att han stal en taxibil från Krabis flygplats innan han greps i Trang.

Vår tidigare historia:

Den norske mannen fördes till Huay Yods polisstation tidigare och fördes tillbaka till Nuea Khlongs polisstation i måndags (31 oktober).

Nu till uppdateringen:

Klong Toms polischef överste Taweesak Suwapitchapoom sa till Phuket Express idag (2 november), "Den norske mannen är 50 år. Han är ingenjör på ett oljebolag utomlands. Vi undanhåller hans namn för närvarande som en del av det rättsliga förfarandet och när vi arbetar med hans släktingar.”

”Flygplatspersonal berättade för oss att innan han stal en taxi den norska mannen ville åka till Bangkok men han hade ingen flygbiljett. När biljettdisken stängde blockerade norrmannen, som är en mycket fysiskt imponerande man, framsidan av biljettdisken och lät inte två personal komma ut inifrån och krävde att de skulle få honom till Bangkok”, förklarade överste Taweesak.

"Säkerhetsvakter på flygplatsen pratade till slut med den misstänkte innan han flyttade och lät de två personalen komma ut från biljettkiosken. Efter det stal han taxibilen efter att ha hamnat i ett gräl med taxichauffören om sin destination där chauffören vägrade ta honom så långt, tillade överste Taweesak.

– I det här skedet är den misstänkte misstänkt för stöld. Hans släktingar har bekräftat att de kommer att betala för skador på taxichaufförens fordon”, noterade överste Taweesak.

Den norske mannen själv släppte inget uttalande och beskrevs till en början av polisen i Trang som osamarbetsvillig och vägrade att intervjua eller diskutera hans agerande. Det var vid denna tidpunkt polisen involverade den misstänktes släktingar som var villiga att arbeta med polisen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.