Phukets största berättelser från den senaste veckan: Försvunnen ryss hittad avliden, israelisk arresterad med 55 kulor på flygplatsen och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 24 oktober 2022 till söndagen den 30 oktober 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Vänner till den försvunna ryska kvinnan i Phuket erbjuder 10,000 XNUMX US-dollar för alla som har information och ledtrådar för att hitta henne.                                                  Det har rapporterats att Elenas vänner erbjuder 10,000 XNUMX US-dollar till alla som har information som leder till att hitta henne. De som är intresserade bör kontakta polisen i Phuket-området med tips.

Kroppen av en försvunnen rysk kvinna i Phuket från Thalang hittades flytande nära Patong Beach på dag 6 av en stor ö-vid sökning.

 Det var cirka 40 kilometer från där hon saknades.

Turism- och sportministern kommer att föreslå förbättringar av sjösäkerheten för turister i Phuket till den thailändska premiärministern.

"Jag kommer att föreslå den thailändska premiärministern att förbättra sjösäkerheten för att ta hand om turister såsom mer räddningsutrustning och fler livräddare," noterade Pipat.

2. En oidentifierad utländsk man har räddats efter att ha lidit av tryckfallssjuka när han dykte nära en ö i Chalong.

Han berättade för räddningstjänsten att han precis hade återhämtat sig och börjat dyka igen efter att ha genomgått en hjärtoperation. 

3. Motorcyklar tillåts nu passera på den delvis kollapsade Patong Hill Road.

Motorcyklar kan säkert passera genom området. Vägen är öppen för motorcyklar 24 timmar om dygnet.

4. En israelisk man har gripits på Phukets internationella flygplats med 55 5.56 mm kulor.

Polisen hittade 55 kulor, 5.56 mm, i hans bagage som används för ett gevär efter röntgenprocessen.

5. En kinesisk medborgare och hans thailändska fru greps för olagligt innehav av ett antal skjutvapen i deras bostad efter en polisrannsakan fredagen den 28 oktober.

Totalt hittades 18 skjutvapen i parets lyxiga hus. 

6. Den sista misstänkte som eftersöktes för att ha varit inblandad i mordet på en kanadensisk man i Phuket greps så småningom i Hua Hin, Prachuap Khiri Khan-provinsen, söndagen den 30 oktober, efter 13 års flykt.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.