Senast misstänkt efterlyst för mord på kanadensisk affärsman i Phuket greps efter 13 år

Phuket -

Den sista misstänkte som eftersöktes för att ha varit inblandad i mordet på en kanadensisk man i Phuket greps så småningom i Hua Hin, Prachuap Khiri Khan-provinsen, söndagen den 30 oktober, efter 13 års flykt.

Samran Seemek, 39, eftersöktes av Phukets provinsdomstol för avsiktligt mord enligt arresteringsordern som utfärdades den 5 mars 2009.

Enligt myndigheterna sköts kanadensaren Francis Alex Degioanni, 34, som var ägare till Panorama Condominium i Kathu-distriktet, till döds i sitt hus i Patong Subdistrict den 19 februari 2009. Den första utredningen visade att Degioanni enligt uppgift hade en konflikt med en singaporeansk affärsman i fastighetsbranschen.

Affärsmannen ska ha kontaktat en thailändsk kvinna för att anställa beväpnade män. Fem av sex misstänkta, inklusive affärsmannen och fyra beväpnade män, greps 2009, vilket bara lämnade kvar Samran som enligt uppgift hittade boende åt beväpnade män och körde motorcykel åt dem.

Den pågående utredningen avslöjade att den siste misstänkte diskret bodde hos en gammal vän i Hin Lek Fai Sub-distriktet i Hua Hin. Tjänstemännen begärde därför ett arresteringsgodkännande från Hua Hins provinsdomstol innan de gick in i den misstänktes hus och genomförde arresteringen.

Inledningsvis förnekade Samran alla anklagelser mot honom. Han fördes tillbaka till Patongs polisstation för ytterligare förhör och rättsliga förfaranden.

Foto med tillstånd: Komchadluek

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.