Kinesisk medborgare och thailändsk fru greps för att ha olagligt innehav av skjutvapen i ett lyxigt hus i Phuket

Kathu, Phuket –

En kinesisk medborgare och hans thailändska fru greps för olagligt innehav av ett antal skjutvapen i deras bostad efter en polisrannsakan fredagen den 28 oktober.

Den officiella husrannsakan genomfördes efter en utredning av den kinesiske medborgaren, vars namn undanhölls av myndigheterna, som enligt uppgift visade upp sina vapen på sociala medier.

Vid husrannsakan hittades totalt 18 skjutvapen i parets lyxiga hus. De flesta av dem var BB-vapen men några modifierades för att kunna användas med riktig ammunition, enligt myndigheterna.

Hans 29-åriga thailändska fru, vars namn endast avslöjades som Sapaworn, berättade för polisen att en del av vapnen var registrerade under hennes namn och några inte var registrerade. Hon ska ha erkänt att alla skjutvapen var riktiga och att de aldrig hade fått tillstånd att inneha eller använda skjutvapnen.

Båda fördes till en lokal polisstation och åtalades först för att ha innehaft skjutvapen utan tillstånd.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.