Minst 149 människor dödades i Sydkoreas folkmassa under Halloween-firandet på lördagskvällen

Seoul, Sydkorea -

Minst 149 människor dödades och dussintals skadades i Seouls Itaewon-distrikt när en massiv folkmassa, som uppskattas till mer än 100,000 29 människor, samlades för att fira Halloween lördagskvällen den XNUMX oktober.

Enligt lokala medier var folkmassan fångade och krossade i en smal gränd nära Hamilton Hotel, en stor festplats i staden. Krossan började enligt uppgift efter att vissa människor föll omkull och fick andra att falla ner på en annan som dominobrickor, vilket gjorde att de inte kunde röra sig eller andas.

Ett 50-tal personer drabbades av hjärtstopp medan hundra andra hade andningssvårigheter. Enligt räddningsmyndigheterna är de flesta döda och skadade i 20-årsåldern.

Sydkoreas president Yoon Suk-yeol ledde krismötet på söndagen och beordrade omedelbar första hjälpen administration och behandling till människorna i området.

I morse meddelades det bekräftade antalet avlidna till 149 personer med 79 skadade. Detta ansågs också vara den dödligaste folksamlingshändelsen i Sydkoreas historia, enligt lokala medier.

Foto med tillstånd: Yonhap News

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.