UPPDATERING: Turism- och sportminister föreslår förbättringar av sjösäkerheten för turister i Phuket

Phuket -

Turism- och sportministern kommer att föreslå förbättringar av sjösäkerheten för turister i Phuket till den thailändska premiärministern.

Förslaget följer en rysk turists död på ön nyligen.

Våra tidigare berättelser:

En 53-årig kvinnlig rysk turist har försvunnit från ett hotell i Thalang-distriktet.

En försvunnen rysk kvinna sågs senast efter att ha gått i havet i Thang och lämnat sina kläder och skor på en strand.

Vänner till den försvunna ryska kvinnan i Phuket erbjuder 10,000 XNUMX US-dollar för alla som har information och ledtrådar för att hitta henne.

Kroppen av en försvunnen rysk kvinna i Phuket från Thalang hittades flytande nära Patong Beach på dag 6 av en stor ö-vid sökning.

Nu till uppdateringen:

Turism- och sportministern Pipat Ratchakitprakarn som anlände till Phuket i går morse (26 oktober) för ASEAN:s trettonde möte för seniortjänstemän om idrottsevenemang hade också besökt Layan Beach i Thalang.

Mr. Pipat sa till Phuket Express, "Jag är mycket ledsen för Elenas familj och vänner för deras förlust. Ingen vill att detta ska hända. Tack till alla som har gjort sitt bästa under veckans letande efter Elena.”

"Det är fler turister som besöker Phuket varje dag. De flesta gillar stränder och gillar att bada. Det finns chanser för fler förluster som denna, särskilt under monsunsäsongen, tillade Mr. Pipat.

"Jag kommer att föreslå den thailändska premiärministern att förbättra sjösäkerheten för att ta hand om turister såsom mer räddningsutrustning och fler livräddare," noterade Pipat.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.