Havssköldpadda räddades efter att ha hittats strandsatt på stranden i Phuket

Phuket -

En havssköldpadda har räddats efter att ha hittats strandsatt på en strand i Phuket.

Department of Marine and Coastal Resources rapporterade denna vecka att de underrättades om att en levande havssköldpadda hittades på Banana Beach på Racha Noi Island utanför Rawai.

Havssköldpaddan kunde inte ta sig ner i havsvattnet. Den fördes tillbaka till Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center vid Cape Panwa i Wichit.

Havssköldpaddan är 67 centimeter lång och 68 centimeter bred. Den väger 28.5 kg. Sköldpaddan var svag och skadad och hade inga simfötter till vänster fram och vänster bak. Sköldpaddan led också av tarmobstruktion. Den behandlas nu på marincentret.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.