Polisen jagar en Trang SWAT-tjänsteman efter att ha dödat och skadat barkunder i Trang nattklubb på tisdagen

Trang –

En polisman från Trangs SWAT eftersöktes av tjänstemän efter att ha skjutit och dödat en barkund samtidigt som han skadade ytterligare två kunder under ett berusat gräl med offret på en nöjesplats i Mueang-distriktet, Trang, tidigt på tisdagen den 25 oktober.

Tjänstemän från Mueang Trangs polisstation och räddningsvolontärer anlände till platsen runt 1. efter att ha blivit underrättad om skottlossningen som involverade dödsfall och skador.

Vid ankomsten hittades kroppen av den avlidne, som senare identifierades som Jitakorn Kongchan, på golvet. Enligt den första undersökningen sköts det 32-åriga offret nio gånger i huvudet, axeln och armen.

En av de skadade var Jitakorns vän vid namn Ekaphot Phetrat, 34, som sköts på höften och fotleden medan en annan skadad person var en slumpmässig barkund. De fördes till ett lokalt sjukhus för vård.

Undersökningen avslöjade att polissergeant Major Chutipon Nakkaew, som också var känd som "Sergeant Bird", kom till platsen med sin kollega. Enligt en servitör såg de båda redan berusade ut och drack förmodligen från någon annanstans innan de gick in i lokalen.

Sergeant Bird ska ha sparkat på en stol och skadat offret som satt vid bordet bredvid honom. Arg Jitakorn knuffade sedan sergeant Birds hand i raseri.

Sedan, när offret gick upp till andra våningen, ska SWAT-polismannen ha tagit fram sin pistol och hotat Jitakorn från hans rygg innan han omedelbart började skjuta. Ekaphot klev sedan av från bordet för att försöka rädda sin vän innan han blev skadad.

Sergeant Bird hade lyckats springa iväg efter händelsen. Ett 50-tal polistjänstemän sattes in för att jaga den påstådda skytten för rättsliga förfaranden.

Foto med tillstånd: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.