Phukets största berättelser från den senaste veckan: Den värsta översvämningen på 50 år, Patong Hill Road kollapsade, försvunnen ryska och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 17 oktober 2022 till söndagen den 23 oktober 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Phukets gamla stadsdel har drabbats av de värsta översvämningarna på 50 år den gångna helgen, sa lokala invånare till media.

Lokalbefolkningen i Phuket, inklusive Mr. Rewat Areerob, ordförande för Phuket Provincial Administration Organization (PPAO), som sa att han är långt över femtio men avböjde att uppge sin exakta ålder, berättade för Phuket Express sedan de föddes denna senaste översvämning i Phuket Old Stadsområdet var den värsta översvämningen på 50 år.”

2. En väg som leder till Patong Hill i Phuket har börjat kollapsa efter ett jordskred.

Bilister som är på väg från Kathu till Patong Hill rapporterade skadan klockan 3:30 den 19 oktober. På ena sidan av vägen började marken glida vilket har fått ner vägytan och skyddsräcket.

En väg som leder till Patong-kullen från Kathu i Phuket stängs nu tillfälligt av efter att den börjat rasa av ett jordskred.

Patongs trafikpolis rapporterar att vägen tillfälligt stängs av nära en kurva vid en vattenpumpstation i Kathu till Suwan Khiri Wong-templet i Patong som är cirka 500 meter.

Patong-vägen kommer att vara klar att användas efter tillfälligt reparationsarbete som kommer att ta sju dagar och arbetet kommer att påbörjas efter att det nuvarande regnet upphört.

Phuket Highway Director Mr. Yutthana Pitak sa till Phuket Express: "Vägreparationsarbetet kan påbörjas efter att regnet upphört. Den tillfälliga vägreparationen kommer att ta cirka sju dagar.”

Från och med söndag är vägen stängd för alla fordon och endast tillgänglig till fots. Patong Municipality Authorities har ordnat en pendelservice från Patong City skylt – Patong Firefighter Station.

3. Ytterligare ett jordskred på en större väg i Phuket har blockerat ett helt körfält i Rassada, Mueang Phuket, vilket har orsakat trafikkaos.

Trafiken är försenad då hela körfältet är blockerat av träd och elstolpar. Trafikpolisen har hjälpt till på vägen.

En del av Bypass Road som är en av flera större vägar i Phuket fortsätter att vara stängd på grund av rädsla för fler jordskred under en övergiven byggnad på norrgående körfält.

Phukets guvernör Narong Woonciew har inspekterat området kring Bypass Road för att överväga hur riskabelt det är att eventuellt orsaka fler jordskred.

En 30 år gammal övergiven byggnad på den stora förbifartsvägen i Rassada-distriktet, Mueang Phuket, kommer att rivas.

Det kommer att ta cirka två veckor innan rivningen är klar.

4. En lägenhet med 32 rum i Samkong-området, Rassada-distriktet, Mueang Phuket-distriktet kollapsade. Inga dödsfall eller allvarliga skador rapporterades.

En av hyresgästerna berättade för Phuket Express att lägenhetshuset hade börjat kollapsa dagen innan. Det fanns några betydande sprickor i byggnaden under dagtid innan byggnaden kollapsade på natten.

En rivning har beordrats för en kollapsad lägenhet i Samkong, Rassada.

Rassadas borgmästare Nakarin Yosangrat sa till Phuket Express: "Vi har utfärdat ett juridiskt dokument till ägaren för rivningen av lägenheten. Normalt ger vi 30 dagar.”

5. En 53-årig kvinnlig rysk turist har försvunnit från ett hotell i Thalang-distriktet.

Elena Rusradchenko, 53, en rysk medborgare har känt till minnesproblem.

En försvunnen rysk kvinna sågs senast efter att ha gått i havet i Thang och lämnat sina kläder och skor på en strand.

En sökning har inletts av Sakoo-polisen, Phukets turistpolis och andra sedan igår på både land och i havet. Än så länge finns det dock fortfarande inga spår av henne.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.