Lokal väg från Chalong till Patong ska renoveras

Patong –

En lokal genväg från Chalong till Patong kommer att renoveras för trafikanter.

Phukets guvernör Narong Woonciew och presidenten för Phuket Provincial Administration Organization (PPAO) Rewat Areerob undersökte i morse (24 oktober) den lokala vägen bakom Silsuparam-templet i Chalong.

Våra tidigare berättelser:

En väg som leder till Patong Hill i Phuket har börjat kollapsa efter ett jordskred.

En väg som leder till Patong Hill från Kathu i Phuket stängs nu tillfälligt av efter att den har börjat kollapsa från ett jordskred.

Nu till uppdateringen:

Herr Rewat berättade för Phuket Express, "Vägen har redan funnits som är en genväg från Chalong och leder till Patong. Den totala sträckan är cirka tre kilometer. Vägbygget påbörjades för många år sedan men det var oavslutat på grund av ett problem på skogsavdelningens mark.”

”Vi har skickat en förfrågan till skogsavdelningen om vägrenoveringen. Om de godkänner kommer vägrenoveringsprojektet att startas omedelbart.” Landshövdingen uppgav.

Denna väg, om den är klar och godkänd, kommer att vara en alternativ väg in och ut ur Patong med kullevägen skadad av ett jordskred och står inför omfattande reparationer.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.