De senaste uppdateringarna på Patong Hill Road i Phuket

Kathu, Phuket –

Ett jordskred rapporterades på motorvägen i uppförsbacke på väg till Patong Hill i Kathu-distriktet söndagen den 23 oktober på grund av de kraftiga översvämningarna i Patong-distriktet tidigare.

Trafiken till Patong Hospital blockerades därför. Vägen var också avstängd från och med i morse. Under tiden håller ett tillfälligt fältsjukhus på att etableras i Kathu Park innan myndigheterna kunde röja vägen. Sjukhuset öppnar tisdagen den 25 oktober.

Samtidigt höll Phukets guvernör Narong Woonsiew och relaterade byråer ett möte för att diskutera och följa upp utvecklingen av lösningar och reparationer på Highway 4029 eller Patong Hill Road. Enligt den inledande diskussionen skulle en tillfällig vägreparation genomföras med pålningsinstallation och väggbarriärkonstruktion under en budget på 4.9 miljoner baht.

Expressway Authority of Thailand (EXAT) påskyndade också planen för vägtunneln "Kathu-Patong" för att lösa problem med jordskred. Projektet förväntas vara i full drift för offentlig service 2027.

Tunneln kommer att vara 3.98 kilometer lång för att underlätta för förare som reser mellan två distrikt samt för att lindra trafik och olyckor på Highway Road 4029. Bygget kommer också att lösa skredproblemet och bli ett evakueringsområde vid katastrofer.

Från och med söndag är vägen stängd för alla fordon och endast tillgänglig till fots. Patong Municipality Authorities har ordnat en pendelservice från Patong City skylt – Patong Firefighter Station mellan 07:00. och 8:00.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.