UPPDATERING: Jorden på Patong Hill testades för att överväga om fotgängare kan gå

Phuket -

Jordskredexperter från Highway Department testar hur stark jorden är på Patong Hill innan de överväger att tillåta fotgängare att gå över den.

Våra tidigare berättelser:

Patong-vägen kommer att vara klar att användas efter tillfälligt reparationsarbete som kommer att ta sju dagar och arbetet kommer att påbörjas efter att det nuvarande regnet upphört.

Nu kommer uppdateringen:

I morse (21 oktoberst) skredexperterna använde en maskin för att gräva vägen nära jordskredområdet på Patong Hill. Maskinen grävde ner två meters djup i fyra punkter runt skredområdet.

Jord- och stenprover kommer att analyseras för att se hur stark den är innan man överväger att låta fotgängare gå över backen vilket kommer att ta cirka tre dagar.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.