Resebuss på väg till Phuket antändes efter däckexplosion i Samut Songkram, 21 passagerare springer för sina liv

Samut Songkram –

Omkring 21 passagerare sprang för sina liv efter att ett däck på en turistbuss på rutten Ratchathani-Phuket enligt uppgift exploderade på Rama 2-vägen tidigt på fredagsmorgonen den 21 oktober, vilket fick bussen att fatta eld.

Tjänstemän från Yi San-distriktets polisstation och brandmän anlände till platsen i Amphawa-distriktet i Samut Songkram-provinsen runt 4:30 efter att ha blivit underrättade om explosionsincidenten. Vid ankomsten sågs dussintals passagerare fly från fordonet då en NGV-gastank låg uppslukad under bussen.

Brandmännen ägnade cirka 45 minuter åt att släcka branden. Inga skador eller dödsfall rapporterades.

Busschauffören Prasert Siripru, 59, berättade för tjänstemännen att han körde från Ubon Ratchathani och var på väg till Phuket vid tidpunkten för olyckan, med 21 passagerare. De flesta av dem sov. Under körningen ska det högra bakdäcket ha exploderat, så han parkerade omedelbart bussen vid sidan av vägen och kontrollerade däcket.

Men en eld började brinna runt bakhjulet och spred sig snabbt. Prasert sa då hastigt åt alla passagerare att rusa ut ur bussen innan de ringde polis och brandmän. Orsaken till branden är under utredning.

Foto med tillstånd: Dailynews

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.