En person skadades efter att jordskred träffade tre hus i Thalang

Thalang –

En person har ådragit sig skador efter att ett jordskred drabbade tre hus i Thalang.

Thalang distriktschef Bancha Tanooin rapporterade jordskredet idag (20 oktoberth) i Soi Pae Tong Kee i underdistriktet Sri Soonthorn.

Två hus har skadats av raset. Inga skador hittades från dessa två hus. Ett annat hus totalförstördes dock av raset. En skadad person hittades vid det förstörda huset och fördes till ett lokalt sjukhus.

Skredet har även blockerat en lokal väg. Invånarna har dock fortfarande en annan väg att gå ut från byn. Myndigheterna har hjälpt lokalbefolkningen med att rensa sand och jord från området också för att förhindra fler jordskred.

Många jordskred har rapporterats över hela ön.

Kraftiga regn under många timmar har orsakat jordskred i Kamala, Patong och Kathu som också fällde elstolpar.

Ett jordskred på en större väg i Phuket har orsakat betydande trafikförseningar.

Invånare i Kamala i Phuket lider fortfarande av snabba översvämningar när sand och jord invaderade deras hem.

Ett hus till en präst i Kathu har drabbats av översvämningar och jordskred även när fler regn drabbade Phuket över natten, vilket komplicerar ansträngningarna att städa upp från helgens översvämningar som kallas de värsta på årtionden av vissa lokala invånare.

Ytterligare ett jordskred på en större väg i Phuket har blockerat ett helt körfält i Rassada, Mueang Phuket, vilket har orsakat trafikkaos.

En väg som leder till Patong Hill från Kathu i Phuket stängs nu tillfälligt av efter att den börjat kollapsa från ett jordskred.

Åtta personer evakuerades på natten från ett jordskred på Rang Hill i Phuket Town.

Jordskred på en huvudväg i Kamala har orsakat huvudvärk i trafiken eftersom den används som en av omvägarna från Patong.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.