Vattennivåerna i Bang Yai-kanalen svämmar över i Phukets gamla stadsdel

Phuket Town –

Vattennivåerna i Bang Yai-kanalen hade nått sina stränder innan de flödade över och började översvämma vissa delar av Phukets gamla stadsdel igen.

Regnet har fortsatt i Phuket hela natten och dagen. Vattnet i Bang Yai-kanalen som rinner förbi Phukets gamla stadsdel har nått sina stränder om och om igen. Vissa delar i Phukets gamla stadsområden och närliggande områden är översvämmade, som vid Charter Bank Intersection, On Montri Road och Phang Nga Road.

Phukets guvernör Narong Woonciew har beordrat Phuket City Municipality att snabbt pumpa ut vatten från området. Invånare i närheten uppmanas att flytta upp sina fastigheter till högre områden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.