Kathu, Phuket lider av jordskred och översvämningar

Kathu, Phuket –

Ett hus som tillhör en präst i Kathu har drabbats av översvämningar och jordskred även när fler regn drabbade Phuket över natten, vilket komplicerade ansträngningarna att städa upp från helgens översvämningar som kallas de värsta på årtionden av vissa lokala invånare.

Kraftiga regn över Phuket hela natten och fram till i morse orsakade översvämningar i många områden på söndagen (1 oktober6th).

Idag (19 oktober) besökte Phukets viceguvernör Amnuay Pitsuwan och Kathu-distriktets chef Siwat Rawamgkum en prästs hus i Bang Thong, Kathu-distriktet efter att området drabbats av översvämningar och landskred tidigare i veckan.

Myndigheter har hjälpt lokalbefolkningen med att rensa sand och jord från området samt för att förhindra fler jordskred.

Samtidigt invånare i Kamala i Phuket lider fortfarande av snabba översvämningar när sand och jord invaderade deras hem.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.