UPPDATERING: Två franska män som attackerade thailändsk man och satte honom i koma, fängslade i Samuifängelset

FOTO: MGR Online

Samui Island, Surat Thani –

Två franska män som attackerade en thailändsk man och försatte honom i koma, som fångades på viral video, sitter nu i fängelse i Samui District Prison.

Vår tidigare historia:

Två män åtalas för misshandel av ytterligare en person med allvarliga skador och rattfylleri.

Nu till uppdateringen:

Kapten Sirichat Kamunee vid Bo Phut-polisen sa till Phuket Express: "De två franska männen sitter nu i fängelse i Samuis distriktsfängelse efter att Samuis provinsdomstol har nekat dem borgen."

Surat Thani immigrationschef överste Supparuek Pankosol sa till Phuket Express: "Vi spårar den misstänktes bakgrund för att se om de bedriver illegal verksamhet i Thailand. En av dem har ett 30-dagars turistvisum medan den andra är gift med en thailändsk kvinna. Varken har arbetstillstånd eller kan på ett adekvat sätt förklara vad de gör för att leva som skulle tillåta dem att stanna i Thailand och äga en lyxig Porsche.”

TPN noterar att den virala videon bara verkar visa en man, föraren av Porschen, attackera offret. Den andra mannen, passageraren, var bar överkropp och verkade bara titta på händelsen utan att störa. Polisen har dock hävdat att båda männen är ansvariga för de åtgärder som vidtagits.

Det thailändska offrets flickvän hävdar att han bara hade beundrat Porschen när de två fransmännen attackerade honom, och hans flickvän erkände att han hade följt efter de misstänkta en kort sträcka för att få bättre överblick över deras bil.

Offret själv förblir i koma i ett kritiskt tillstånd vid presstillfället.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.