Invånare i Rassada, Phuket lider fortfarande av de värsta översvämningarna på årtionden

Rassada, Phuket –

Invånare i Rassada-distriktet, Mueang Phuket-distriktet, lider fortfarande av översvämningar från den gångna helgen, vilket är den värsta översvämningen på 30 år, säger lokala invånare till The Phuket Express.

Vår tidigare historia:

Kraftigt regn över Phuket hela natten och fram till i morse orsakade översvämningar i många områden på söndagen (16 oktoberth).

Igår kväll (17 oktoberth), besökte räddningsarbetare från Kusoldharm Rescue Foundation invånare i Soi Pa Neang och Soi Samkong 1 som fortfarande lider av översvämningarna tre dagar efter att det kraftiga regnet upphörde. Området ligger nära en rymlig lagun där vattennivån har stigit över vallar.

Massiva vattenpumpar används för att avlägsna översvämningsvattnet från området. Vattenståndet är dock fortfarande högt, upp till 80 centimeter i vissa områden. En del vatten har nått insidan av bostadshus vilket orsakat evakuering av de boende till närliggande skyddsrum av lokala myndigheter. Mat, sjukvård och hjälp gavs också till offren.

Tanakorn Sangnark, bosatt i Soi Pa Neang, sa till Phuket Express: "Jag har bott här i mer än 30 år. Det här är den värsta översvämningen på alla dessa 30 år. Normalt översvämmas det här området alltid när det regnar, men den här tiden har varit katastrofal, översvämmat hem och pågått i flera dagar.”

Samtidigt Phukets gamla stadsdel har drabbats av de värsta översvämningarna på 50 år den gångna helgen, sa lokala invånare till media.

Phukets guvernör har fortsatt att besöka offer idag som fortfarande lider av översvämningarna under den gångna helgen.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.