Regeringen godkänner 6.6 miljarder Baht för Songkhla Lake Bridge och Lanta Island Bridge

FOTO: MGR Online

södra Thailand –

Det thailändska kabinettet har godkänt 6.6 miljarder baht för två broprojekt som är en bro för att korsa Songkhla-sjön i Songkhla till Phatthalung-provinsen och en bro för att förbinda Lanta Island i Krabi.

Transportminister Saksayam Chidchob avslöjade idag (18 oktober) att regeringen har godkänt de två broprojekten som är

  1. Bron för att korsa Songkhla-sjön i Koh Yai-distriktet, Krasaesin-distriktet i Songkhla till Jong Tanon-distriktet, Khao Chaison-distriktet i Phatthalung för 4.8 miljarder baht.
FOTO: MGR Online

2. Bron för att förbinda Lanta Island i Koh Khlang sub-distrikt och Lanta Noi sub-distrikt, Koh Lanta District i Krabi för 1.8 miljarder baht.

Bron för att korsa Songkhla Lake kommer att ha två körfält som kan utökas till fyra körfält. Det blir en Box Segmental Bridge. Den totala brosträckan blir sju kilometer. Bron kommer att förbinda två provinser, Songkhla och Phatthalung, vilket kan förkorta 80 kilometer eller två timmars resa.

Samtidigt kommer bron som förbinder Lanta Island att vara en Balanced Cantilever Bridge. Bron blir 2,240 XNUMX meter lång. Bron kommer att förkorta tiden från två timmar ner till två minuter.

Båda projekten kommer att ta tre år att bygga (2023 – 2025). Bygget beräknas starta i september nästa år. Båda projekten kommer att vara viktiga landmärken i framtiden som kommer att stärka turism och transporter.

FOTO: MGR Online

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.