Två franska män greps för att ha attackerat thailändsk man på ön Samui

FOTO: mgronline

Samui Island, Surat Thani –

Två franska utlänningar greps efter att ha attackerat en thailändsk man som fick allvarliga skador på ön Samui.

Lakkana Salao, 47, berättade för lokalpressen om händelsen tillsammans med ett videoklipp.

"Klockan 9:20 på lördag (15 oktoberth) Min pojkvän och jag, Mr. Somkuan Songkot, 43, satt på en motorcykel nära ett köpcentrum i Pru Chaweng. Det var en lyxbil som jagade efter oss och tutade innan vi stannade motorcykeln. Vi hade tidigare beundrat fordonet, en vit Porsche med Bangkok-skyltar, eftersom det var vackert.”

”Två utlänningar kom ut ur bilen. Jag frågade dem vad vi kunde hjälpa dem med men en av dem pekade på min pojkväns ansikte innan han attackerade honom, sparkade honom och slog honom i huvudet. De två utlänningarna flydde sedan från platsen. Min pojkvän slogs medvetslös och ligger fortfarande i koma på intensivvården. Han vårdas nu efter en stor hjärn- och huvudoperation. Jag har lämnat in en polisanmälan”, förklarade Lakkana.

Bo Phuts polischef överste Yutthana Sirisombat sa till Phuket Express: "Vi har spårat de två utlänningarna som är 28 och 34-åriga franska män. Vi hittade dem vid en bar två kilometer från platsen.”

"De misstänkta berättade för oss att motorcykeln enligt uppgift följde efter deras lyxbil, vilket gjorde att föraren blev arg. De två männen åtalas dock för misshandel av en annan person med allvarliga skador och rattfylleri. De är nu häktade vid Samuis provinsdomstol och polisen har nekat till borgen”, förklarade överste Yutthana.

Namnen på de två männen undanhölls i väntan på ytterligare rättsliga förfaranden, men händelsen diskuterades flitigt på thailändska sociala medier. Det var oklart om männen var ex-klappar eller turister, även om deras ägande av ett lyxfordon verkade peka mot det förstnämnda.

TPN noterar att videon av händelsen bara såg ut att visa en av de två männen, föraren, fysiskt attackera offret, medan den andra mannen stod bar överkropp och observerade, även om han också åtalades av polisen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.