Phukets största berättelser från den senaste veckan: allvarliga översvämningar, berusad polis gripen med pistol och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 10 oktober 2022 till söndagen den 16 oktober 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Kraftiga regn över Phuket hela natten och fram till i morse orsakade översvämningar i många områden.

Många områden drabbades av översvämningarna på morgonen som förlamade många huvudvägar. Regnet har fortsatt hela dagen.

Kraftiga regn under många timmar har orsakat jordskred i Kamala, Patong och Kathu som också fällde elstolpar.

Jordskreden hittades på vägen Kathu – Na Koh i Kathu, vid ingången till Giant Hill (Khao Yak) i Kamala och på Patong-kullen. Trafiken blockerades av jord och stora stenar som kom ner från närliggande kullar.

2. Special Service Division Police tillkallades efter att en polisman som inte var i tjänst sågs bära en pistol och gå runt på ett privat bostadsområde i Thalang som tog nio timmar att rensa.

Han hittades med en handeldvapen laddad med sju kulor och ytterligare åtta kulor i fickorna.

En polisman som inte var i tjänst som sågs bära en pistol och gå runt på ett privat bostadsområde i Thalang testade positivt för droger.

Denna incident inträffar när Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha har beordrat ett rikstäckande tillslag mot illegala droger och illegala vapen efter en tragisk masskjutning i Nong Bua Lamphu denna månad.

3. Ett videoklipp på en taxichaufför som bråkar med andra trafikanter har blivit viralt i sociala medier.

Taxichauffören sänkte sin bilruta innan han ropade sprängord och oförskämda ord till andra förare som inte rörde sig ur vägen.

En taxichaufför i en viral road rage-video har erkänt att han tog några metamfetaminpiller innan ett bråk med trafikanter.

Taxichauffören åtalas för att ha använt kategori 1-droger och använda dem under körning.

Körkortet för en taxichaufför som har erkänt att han tagit några metamfetaminpiller innan ett bråk med trafikanter som fångats på viral video har återkallats.

Hans körkort för att köra taxi är återkallat. Han kan inte köra någon taxi på tre år före eventuell förnyelse av hans taxikörkort.

4. Phuket planerar att tillfälligt flytta hjältinnemonumentet efter väg- och områdesrenoveringsprojekt.

Provinsen planerar att flytta monumentet till Thalang National Museum medan hjältinnans förfäder och lokalbefolkningen vill flytta monumentet till Phra Nang Sang-templet. Det slutgiltiga beslutet kommer dock att fattas inom en snar framtid.

Department of Highways planerar att bygga en gångtunnel och spårvägar vid pirkorsningen i Thalang-distriktet i Phuket.

Byggkostnaderna beräknas bli 2.36 miljarder baht. Gångtunneln kommer att ha tre körfält och gå under Thao Thep Krasattri och Thao Si Sunthons monument för att underlätta trafiken runt piren.

5. Phuket förväntar sig att generera minst två miljarder baht under denna långa fyra dagar långa semesterhelg.

Phuket Tourism Authority Office sa., "Omkring 152,691 XNUMX besökare är i Phuket under dessa långa semestrar. "

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.