Phukets gamla stadsdel drabbades av de värsta översvämningarna på femtio år den gångna helgen, säger lokalbefolkningen

Phuket -

Phukets gamla stadsdel har drabbats av de värsta översvämningarna på 50 år den gångna helgen, sa lokala invånare till media.

Vår tidigare historia:

Kraftigt regn över Phuket hela natten och fram till i morse orsakade översvämningar i många områden igår (16 oktoberth).

Nu till uppdateringen:

Lokalbefolkningen i Phuket, inklusive Mr. Rewat Areerob, ordförande för Phuket Provincial Administration Organization (PPAO), som sa att han är långt över femtio men avböjde att uppge sin exakta ålder, berättade för Phuket Express sedan de föddes denna senaste översvämning i Phuket Old Stadsområdet var den värsta översvämningen på 50 år.”

Situationen i Phukets gamla stadsdel är nu tillbaka till det normala eftersom översvämningsvattnet har minskat men flera organisationer och frivilliga har samlats för att städa gatorna från skräp och skräp som svepts in av översvämningarna.

Tyvärr kan det komma mer regn i prognosen inom en snar framtid, men det förväntas inte bli lika kraftigt eller ihållande som de senaste stormarna som orsakade omfattande förödelse över Phuket under den gångna helgen.

Kraftiga regn under många timmar har orsakat jordskred i Kamala, Patong och Kathu som också fällde elstolpar igår (16 oktober).

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.