Phukets guvernör besöker översvämningsoffer över hela ön

FOTO: Woradet

Phuket -

Phukets guvernör har fortsatt att besöka offer idag som fortfarande lider av översvämningarna under den gångna helgen.

Vår tidigare historia:

Kraftiga regn över Phuket hela natten och fram till i morse orsakade översvämningar i många områden.

Phukets gamla stadsdel har drabbats av de värsta översvämningarna på 50 år den gångna helgen, sa lokala invånare till media.

Phukets guvernör Narong Woonciew besökte Phukets gamla stadsdel för första gången igår och assisterade direkt under översvämningarna som ses nedan (16 oktoberth).

Nu till uppdateringen:

Idag (17 oktoberth), vissa områden i Samkong, Rassada-distriktet i Mueang Phuket-distriktet har invånare som fortfarande lider av översvämningarna eftersom vattennivån inte har sjunkit.

Phukets guvernör Narong och tjänstemän för katastrofförebyggande och lindrande (DDPM) besökte offren i detta område.

Guvernör Narong har beordrat tjänstemän att snabbt hjälpa invånarna medan en enorm vattenpump används för att avlägsna vatten från området.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.