Thai Metrological Department varnar för svalt och blåsigt väder samt kraftigt regn

Thailand -

Den thailändska metrologiska avdelningen har varnat för svalt och blåsigt väder i norra Thailand och kraftigt regn i södra Thailand.

Detta beror på att en högtryckscell som täcker den övre delen av Thailand gör att norra Thailand får svalare väder och hård vind. Samtidigt kvarstår en monsun i den nedre södra delen av Thailand som orsakar kraftiga regn med snabba översvämningar, särskilt områden nära kullar, berg och bassängområden.

Vågorna i Andamansjön och Thailandviken är mer än två meter på öppet hav under stormar. Båtar bör fortsätta med försiktighet och undvika stormiga områden.

Den tropiska stormen 'Nesat' som nu täcker Filippinerna blir allt starkare och är på väg ner mot Sydkinesiska havet idag (16 oktoberth). Stormen förväntas flytta till norra Vietnam runt den 20 oktoberth och blir snabbt svagare.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.