Phuket Department of Highways planerar att bygga gångtunnel och spårväg i Thalang

Phuket —

Department of Highways planerar att bygga en gångtunnel och spårvägar vid pirkorsningen i Thalang-distriktet i Phuket.

Byggkostnaderna beräknas bli 2.36 miljarder baht. Gångtunneln kommer att ha tre körfält och gå under Thao Thep Krasattri och Thao Si Sunthons monument för att underlätta trafiken runt piren, enligt myndigheterna i Phuket. 1,574 XNUMX kvadratmeter mark som omger korsningen kommer att exproprieras från närliggande anläggningar för att gå vidare med projektet.

Gångtunnelns ingång kommer att vara vid Cathay Gems Phuket i Sydostasien, och dess utgång kommer att vara vid varuhuset Robinson. Det historiska monumentet kommer inte att påverkas av bygget, försäkrade Phukets myndigheter.

Efter att gångtunnelprojektet är klart kommer Highways Department att gå vidare till att bygga spårvägar, som kommer att omsluta monumentet och bli en ny transportinfrastruktur i Thalang.

Hela projektet beräknas påbörjas 2024 och slutföras 2027.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.