En titt på den kommande veckan i Thailand: Brottsbekämpningen fortsätter i hela landet, barägare i turistområden vill ha laglig stängning klockan 4:XNUMX före VM

Thailand-

Följande är vårt veckoinslag där vi tar en titt på de bästa berättelserna i Thailand som kommer att utvecklas under nästa vecka. Detta gör att våra läsare kan få en snabb koll på nyheterna och vad de ska hålla ett öga på under nästa vecka.

Den största historien för närvarande i Thailand är ett fortsatt tillslag mot illegala droger och skjutvapen i hela landet. Detta drevs delvis av den tragiska masskjutningen på ett daghem i Nong Bua Lamphu för över en vecka sedan. Tillslaget beordrades av Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha.

Tillslaget började med att framstående polisstyrkor, inklusive i våra huvudsakliga täckningsområden i Pattaya och Phuket, skannades efter drogtester. När brottsbekämpningen väl testades började demonstrationer och tillslag över hela landet.

En del av tillslaget har varit en strikt efterlevnad av de lagliga stängningstiderna för nöjes- och nattlivsställen, inklusive i turistområden som är starkt beroende av denna industri.

Både företagare och turister har i flera dagar klagat över strikta stängningar, släpper ut tusentals människor på gatorna samtidigt varje natt och orsakar fler problem. Dessutom, med VM precis runt hörnet finns det en viss oro om tillslaget fortsätter, vilket i huvudsak stoppar turister och invånare från att njuta av de sena spelen på barer och nattliv.

Thailands turistmyndighet har drivit på för laglig stängning fyra på morgonen i turistområden i månader, väl medveten om att turister i turistområden som Pattaya och Samui inte vill skickas hem vid midnatt eller 2:XNUMX. Förslaget har dock hållits upp av konservativa grupper som är oroade över att detta kan leda till fler kriminalitet och bilolyckor.

Den kommande veckan eller två kan räcka långt för att visa vad framtiden har för detta förslag samt hur länge det nuvarande tillslaget kommer att pågå. Vi kommer som alltid att hålla er uppdaterade om läget.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.