Phuket räknar med att generera minst 2 miljarder baht under denna långa semesterhelg

Phuket -

Phuket förväntar sig att generera minst två miljarder baht under denna långa fyra dagar långa semesterhelg.

Direktören för Phuket Tourism Authority Office, Nantasiri Ronnari, sa till Phuket Express: "Under dessa fyra helgdagar från den 13 oktoberth till oktober 16th det är 24,370 137 internationella besökare från 29 flyg i 28,038 flygbolag som anländer medan 217 XNUMX thailändska besökare från XNUMX flyg i sju flygbolag anländer."

"Vi förväntar oss cirka 152,691 XNUMX besökare i Phuket under dessa långa semester som vi tror kommer att generera minst två miljarder baht." Nantasiri avslutade.

Vädret har förblivit gynnsamt hittills och har tagit många turister, både inhemska och internationella, till ön och stränderna. Restauranger och nöjesställen har verkat vara upptagna, särskilt i Patong-området, under hela helgen hittills. Lyckligtvis har det hittills inte rapporterats några större problem eller problem som påverkar turister och besökare.

Phukets polis har också intensifierat patrullering och tillsyn och lovar att hålla alla besökare säkra som kommer på semestern. Detta kommer som en del av ett nationellt tillslag mot illegala droger och skjutvapen under oktober månad, delvis på grund av den tragiska masskjutningen/huggningen förra veckan av ett daghem i Nong Bua Lamphu som dödade dussintals, mestadels barn.

Semestern beror på sexårsdagen av Hans Kungliga Majestät Kung Rama IX den stores sorgliga död, som var den 13 oktober.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.