Antalet koreanska turister ökar med 20 procent i Phuket efter roadshow i Korea

FOTO: MGR online

Phuket -

Antalet sydkoreanska turister i Phuket har ökat med 20 procent efter ett roadshow-turismevenemang i Korea förra månaden.

Fram till slutet av detta år kommer det att vara minst 10,000 200 koreanska turister som besöker Phuket vilket kommer att generera minst XNUMX miljoner baht.

Antalet koreanska turister som har besökt Phuket har ökat med 20 procent inom två veckor efter roadshowen sa Phuket och turisttjänstemän.

Från 1 majst till september 18th, antalet sydkoreanska turister i Phuket var 10,252 13 medan fram till den XNUMX oktoberth, numret var 13,767 XNUMX, enligt Immigrations dagliga rapport.

Thailand går snart in i sin kritiska "högsäsong", kvartal fyra, och har utökat ansträngningarna för att öka turismen i hela landet.

Detta kommer efter att Covid-19-pandemin i huvudsak stängde Thailands utländska turistindustri, en betydande källa till nationell BNP, i över två år på grund av gränskontroller och affärsrestriktioner.

I Phuket är turistnäringen ansvarig för nästan hela öns BNP.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.