Förorenat havsvatten som hittats i Phuket, hävdar tjänstemän att det inte är en miljöfara

Phuket -

Förorenat havsvatten som hittats i Phuket har inte orsakat miljöskador, säger öns tjänstemän.

Department of Marine and Coastal Resources rapporterade i går (13 oktoberth) att de underrättades via sin hemsida om att en fläck hittades i havsvatten nära Chalong Pier, söder om Phuket. Den exakta platsen var söder om piren som leder till Phi Phi Island i Krabi.

Tjänstemän från Department of Marine and Coastal Resources inspekterade 79 kilometer havsområde efter den berörda rapporten. En oljefläck hittades i nordöstra delen av 'L Island' cirka 400 meter totalt. Det förorenade havsvattnet har dock inte orsakat skador på miljön och kustresurserna i närheten. Institutionen för havs- och kustresurser håller noga ett öga på området.

Det var inte omedelbart klart vad källan till fläcken var.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.