Kungen och drottningen avtäcker avlidna kung Bhumibol Adulyadejs staty i Bangkok med tusentals människor som väntar

Bangkok -

Deras kungliga majestäter kungen och drottningen som ledde en ceremoni idag (13 oktoberth) avtäckte den bortgångne kung Bhumibol Adulyadejs staty i den nya Chalerm Phrakiat-parken i Dusit-distriktet med tusentals människor som väntade.

Vår tidigare historia:

Idag, den 13 oktober, är det sex år sedan Hans kungliga majestät kung Bhumibol Adulyadej (Rama IX) gick bort i fred 2016.

Tusentals människor som bar gula skjortor anlände till parken från 5:00 till 3:30. Kungen gav tusentals gratis måltider till människor i närheten av området. Kungen och Drottningen anlände till parken klockan 5 innan avtäckningsceremonin började.

Fru Aksornpan Wongsuebpan, 53, berättade för thailändska medier, "Under de senaste sex åren saknar vi vår älskade, bortgångne kung Bhumibol. Vi är mycket stolta och glada över att kunna visa respekt för vår bortgångne kungens staty. Han gjorde mycket hårt arbete för thailändare. Jag kommer att visa respekt för honom igen. Vi älskar honom. Alltid i vårat hjärta."

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.