Thailand avstår från att rösta i FN:s omröstning för att fördöma Rysslands annektering av Ukraina

FOTO: REUTERS/David 'Dee' Delgado

Nationellt —

Thailand är ett av de 35 länder av 193 som lade ned sina röster i omröstningen om att fördöma Rysslands annektering av fyra delvis ockuperade ukrainska regioner under FN:s generalförsamling den 12 oktober.

143 länder av 193 beslutade att fördöma den ryska annekteringen och sa att det var en olaglig handling, medan endast fyra län som var Syrien, Nicaragua, Nordkorea och Vitryssland röstade emot resolutionen.

Thailand var ett av de 35 länder som Kina, Indien, Laos, Pakistan, Vietnam, etc, som avstod från att rösta. Efter omröstningen tackade den ukrainska presidenten Volodymyr Zelensky alla 143 länder som röstade deras bekräftelse på sin Twitter för att de stödde Ukraina.

Resolutionen avvisade Rysslands försök att annektera Donetsk, Luhansk, Zaporizhia och Cherson samtidigt som man uppmanade Ryssland att avbryta sitt beslut och dra tillbaka alla militära styrkor från ukrainsk mark.

Från det thailändska utrikesdepartementet:

"Thailand valde att avstå från omröstningen om resolutionen eftersom den äger rum under en extremt flyktig och känsloladdad atmosfär och situation, och därmed marginaliserar chansen för krisdiplomati att åstadkomma en fredlig och praktisk förhandlingslösning på konflikten som kan driva på världen mot randen av kärnvapenkrig och global ekonomisk kollaps."

Det fullständiga uttalandet från Thailand och deras beslut är nedan:

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.