Phuket planerar att tillfälligt flytta hjältinnemonumentet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Phuket -

Phuket planerar att tillfälligt flytta hjältinnemonumentet efter väg- och områdesrenoveringsprojekt.

Ett möte hölls i morse om frågan (12 oktoberth). Provinsen planerar att renovera Thep Kasattri Road och renovera Tha Rue Intersection nära Heroine Monument. Planen är att bygga en gångtunnel på väg nr 402 och väg nr 4027 (Tha Rue Intersection) för att lösa trafikproblem. Monumentet måste tillfälligt flyttas tills projektet är klart innan det flyttas tillbaka.

Provinsen planerar att flytta monumentet till Thalang National Museum medan hjältinnans förfäder och lokalbefolkningen vill flytta monumentet till Phra Nang Sang-templet. Det slutgiltiga beslutet kommer dock att fattas inom en snar framtid.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.