Slutet av den buddhistiska fastan firas i Thailand på måndag, alkoholförsäljning förbjuden i 24 timmar i hela landet

Nationella -

Idag, den 10 oktober, är det slutet på den buddhistiska fastan och slutet på regnperioden i Thailand.

Dagen, som också betraktas som en buddhistisk helgdag, erkändes som slutet på tre månader långa retreater för buddhistiska munkar som gör att de kan lämna templet och resa för att sprida lärorna efter att ha vistats i de buddhistiska templen under den buddhistiska fastan sedan juli.

Thailändska buddhister skulle traditionellt göra meriter vid lokala tempel såväl som erbjudanden till munkarna för att fira den buddhistiska högtiden. Fem stora buddhistiska föreskrifter praktiseras också på dagen. Munkar utför också "Paravana" som gör att de kan fatta beslut och söka förlåtelse från de troende för eventuella förseelser som begåtts under fastan.

วัน ออก พรรษา 2565/2022 ตรง กับ วัน ใด มี เหตุการณ์ สำคัญ และ หลัก ธรรม อะไร บ้าง บ้าง บ้าง บ้าง บ้าง บ้าง บ้าง บ้าง บ้าง บ้าง บ้าง บ้าง

I likhet med andra stora buddhistiska helgdagar genomförs ett förbud mot försäljning av alkohol i butiker och restauranger under 24 timmar, samt stängning av alla pubar och barer i landet.

En rejäl böter på 10,000 XNUMX baht eller fängelse i upp till sex månader eller båda kommer att åtalas mot dem som överträtt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.