Phukets flygplats förväntas vara upptagen under sista kvartalet i år efter att 70 procent av flygningarna är tillbaka till det normala

Phuket -

Phukets internationella flygplats förväntas vara upptagen i slutet av detta år efter att 70 procent av flygningarna är tillbaka till normala tjänster, sade flygplatsdirektören.

Phukets internationella flygplatsdirektör Monchai Tamod berättade för Phuket Express under den gångna helgen (7 oktoberth) på 37-årsjubileet av Phukets internationella flygplats, "Från januari till augusti i år fanns det totalt 9,167 849,406 inrikes- och internationella flygningar med 7,400 XNUMX passagerare eller cirka XNUMX XNUMX passagerare varje dag."

"Från 1 oktoberst det finns cirka 10,000 30,000 passagerare varje dag. I slutet av denna månad börjar högsäsongen för Phuket och Andaman-provinserna. Vi förväntar oss minst 17,000 13,000 passagerare varje dag. Av dessa kommer XNUMX XNUMX att vara inrikespassagerare och XNUMX XNUMX kommer att vara internationella passagerare”, förklarade Monchai.

"När vi jämför med högsäsongen för tre år sedan innan Covid -19, är nu minst 70 procent av flygningarna tillbaka till normala tjänster. Nästa år blir det fler än 88,043 13 flygningar med mer än 2024 miljoner passagerare. År 18 förväntas antalet passagerare vara 2019 miljoner, vilket kommer att vara samma antal som XNUMX, säger Monchai.

Flyg från Aeroflot Airlines i Ryssland kommer att återupptas till Phuket i oktober nästa år.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.