Ryss på ön Samui ertappad med två års uppehåll, försökte fly från immigrationspolisen

Samui Island, Surat Thani –

En rysk kvinna på ön Samui försökte fly innan hon greps efter att hon befunnits ha överskridit sitt visum som gav henne tillstånd att vara i Thailand i över två år.

Bo Phut-polisen rapporterade i går (7 oktoberth) att ett team från Samui-polisen, Bo Phut-polisen och Surat Thani immigrationstjänstemän inledde ett tillslag mot utlänningar som stannar kvar i området.

Polisen slog till mot ett hyreshus i Maret-distriktet efter ett tips från en anonym orolig medborgare. En 59-årig rysk kvinna försökte klättra över en vägg när hon såg poliserna men hon lyckades inte skala väggen helt. Kvinnan hittades med 674 dagar eller två års övervistelse. Hon fördes till Surat Thani immigrationsbyrå för ytterligare rättsliga åtgärder.

Det överdrivna tillslaget kom efter fem utländska misstänkta har rymt från Thailand efter att de ska ha varit inblandade i att utpressa en rysk man för kryptovaluta på ön Samui.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.