UPPDATERING: Fem utländska misstänkta flyr från Thailand efter att ha utpressat ryssar på ön Samui

FOTO: Polis-TV

Samui Island, Surat Thani –

Fem utländska misstänkta har rymt från Thailand efter att de ska ha varit inblandade i att utpressa en rysk man för kryptovaluta på ön Samui.

Våra tidigare berättelser:

En grupp påstådda utländska "gangsters" eftersöktes av Samuis polis den 26 september, efter att ha hotat och utpressat en rysk man för kryptovaluta.

En av de misstänkta i Chonburi, som av polisen endast utnämndes till herr ANDREY, 37, en kazakisk medborgare, greps i Chonburi.

Uppdatera nu historien:

"Big Joke", den thailändska polisens biträdande kommissarie Surachet Hakpal berättade för pressen om de misstänkta som flyr från Thailand idag, den 6 oktober 2022.

Arresteringsorder har utfärdats för de andra fem misstänkta som redan har lämnat Thailand som är:

HERR. SALMAN UMAYEV, 56, kazakisk medborgare

HERR. GORBAKOV ASKHAB, 49, kazakisk medborgare

HERR. TSCHINGIS AKHMADOV, 39, tysk medborgare

SINGH MICHAEL, 35, tysk medborgare

HERR. DANIL UGAY, 42, rysk medborgare

Polisen fortsätter sin utredning för att kontakta Interpol för ett rött meddelande och förhoppningsvis arbeta med relevanta myndigheter för att utlämna de misstänkta. Thailändsk polis uppgav inte specifikt hur eller när de fem misstänkta flydde från Thailand.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.