Chalong Pier planeras för betydande renovering inklusive ett AI-system

Chalong –

Phuket Provincial Administration Organisation (OrBorJor) planerar att renovera Chalong Pier, söder om Phuket, inklusive att lägga till ett AI-system (Artificial Intelligence) och lägga till 120 fler CCTV-kameror.

Phuket Provincial Administrations biträdande chef Thiwat Sridokbua sa till Phuket Express: "Vi planerar att renovera Chalong Pier för att förbättra service och säkerhet för turister. Detta kommer att bli en stor förändring för piren. Vi vill förvandla piren till den mest trafikerade marina turismpiren i Phuket. Renoveringen kan ta minst två år.”

"En av planerna är att inkludera ett AI-system och lägga till fler CCTV-kameror med säkerhetskontrollrum. Long tail-båtar och motorbåtar kommer att parkeras i kö genom att installera parkeringsbojar. Detta kommer att göra piren vackrare och inte skada det kustbiologiska systemet."

Kostnaden för det föreslagna projektet offentliggjordes inte omedelbart.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.