Minst 30 människor dödades, inklusive barn, i masskjutning på barnomsorgscenter i Nong Bua Lamphu i eftermiddags, angriparen ska ha begått självmord

FOTO: Thairath

Nong Bua Lamphu –

Mer än 30 personer, inklusive barn, uppges ha dödats i en masskjutning på ett barnomsorgscenter i Uthai Sawan-distriktet i Nong Bua Lamphu-provinsen torsdag eftermiddag den 6 oktober.

Angriparen var enligt uppgift en före detta polis som omedelbart gick på flykt efter skottlossningen vid 1:00-tiden. Han dog senare av självmord i ett hus efter att ha dödat sin fru och sitt treåriga barn.

Det exakta antalet dödsoffer i masskjutningen är fortfarande under officiell bekräftelse, men lokala medier sa att antalet kan vara så högt som 36 personer vid presstid, inklusive 12 vuxna och 24 barn, de flesta runt två år gamla. Omkring 12 personer skadades, åtta av dem kritiska, och lokala sjukhus bad om hjälp med bloddonationer.

Lokala medier rapporterade också att angriparen, vars namn senare avslöjades som Panya Kamrap, var en före detta polis som tvingades lämna sin position efter att han tidigare anklagats för att vara inblandad med illegala droger och en gång enligt uppgift greps för att ha innehaft en mängd av metamfetamin.

Från och med i eftermiddag flyger den kungliga thailändska polischefen Damrongsak Kittiprapas akut till provinsen för att undersöka och utreda fallet. Orsaken eller motivet bakom masskjutningen är under utredning. Myndigheterna har också bett människor att inte dela videor eller bilder från skottlossningen på sociala medier av respekt för offren och deras familjer. Det här är en berättelse som utvecklas.

UPPDATERING: 6:30.

Premiärminister Prayut Chan-O'Cha är planerad att besöka Nong Bua Lamphu på fredag ​​för att uttrycka sina kondoleanser till offrens familjer. Samtidigt beordrade folkhälsominister Anutin Charnvirakul provinsernas folkhälsotjänstemän att ge hjälp och hjälp till skadorna och offrens familjer.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.