Tusentals människor med en miljon smällare deltar i den sista kvällen av den vegetariska festivalens avskedsritual i Phuket

Phuket -

Tusentals människor anslöt sig till den sista kvällen av avskedsritualen för den vegetariska festivalen igår kväll, den 5 oktober 2022. Nästa år, 2023, kommer den vegetariska festivalen att vara från den 15 oktoberth till oktober 23rd.

Våra tidigare berättelser: 

Den vegetariska festivalen i Phuket började med en ceremoni vid Jui Tui-helgedomen där "Go Teng"-stolpen restes den 26 september. Go Teng-stången är tecknet på början på den vegetariska festivalen. 

Den vegetariska festivalens gatuprocessioner startade i Phuket den 27 septemberth.

Den vegetariska gatufestivalen i Phuket kommer till sin sista dag (4 oktober).

Igår kväll (4 oktoberth) avskedsritualen började klockan 10. Varje helgedom i Phuket gick med i rituella processioner som skickade de nio kejsargudarna eller 'Kiu Ong' vid midnatt tillbaka till himlen.

Tusentals människor anslöt sig till evenemanget med uppskattningsvis miljoner smällare längs vägarna i Phuket Town. Men många människor skadades av smällare på händer, ben och fötter. De fördes till lokala sjukhus.

Idag (5 oktoberth) från 4:00 och framåt kommer varje helgedom att hålla en ceremoni för att flytta ner "Go Teng"-stolpen, vilket officiellt avslutar festivalen.

Phuket Vegetarian Festival nästa år kommer att vara från och med den 15 oktoberth till oktober 23rd.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.