Thailand går in i vintersäsongen i slutet av oktober, rapporterar den thailändska meteorologiska avdelningen

Nationella -

Thailand går in i vintersäsongen i slutet av oktober, rapporterade den thailändska meteorologiska avdelningen onsdagsmorgonen den 5 oktober.

Chomparee Chompurat, generaldirektör för den meteorologiska avdelningen, avslöjade för Associated Press att den kalla årstiden förväntas börja i början av den fjärde veckan i oktober, vilket är en vecka senare än vanligt, och kommer att sluta i slutet av februari 2023.

Generaldirektören sade: "Den genomsnittliga lägsta temperaturen i övre Thailand förväntas vara cirka 21 grader Celsius, eller 0.5 grader Celsius högre över genomsnittet, men det kommer att bli kallare än förra året. I Bangkok är den lägsta temperaturen cirka 17-18 grader Celsius och kommer att vara mycket kall från december – januari 2023. I bergsområdena är den genomsnittliga lägsta temperaturen cirka 8-15.9 grader Celsius.”

”I övre södra kommer det att vara lite svalt väder vissa dagar. Kraftigt regn förutspås på den östra sidan från Chumphon och nedåt. I november och december kommer det att falla kraftiga regn i de flesta delar av södra regionen och mycket kraftiga regn i vissa områden. En tropisk storm är möjlig under denna period. Allmänheten varnas för snabba översvämningar och vatten som svämmar över nära stränderna."

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/