Fyra kinesiska medborgare räddades efter att ha tappat kontakten när de fiskade utanför Phuket

Phuket -

Fyra kinesiska affärsmän har räddats efter att ha tappat kontakten efter att deras båtmotor gick sönder när de fiskade utanför Phuket.

Royal Thai Navy rapporterade igår tidigt på morgonen (4 oktoberth) att de fyra kinesiska männen gick i havet på en liten båt nära Racha Noi Island i Phuket för att fiska. Deras senaste plats innan de förlorade kontakten var nära Green Island.

En av de kinesiska männens familjemedlemmar kontaktade Phuket Marine Office för att få hjälp efter att hon inte kunde kontakta sin man. Hon sa att hennes man normalt skulle vara tillbaka vid 9:00 och att han regelbundet gick och fiskade i området.

En omedelbar sökning inleddes efter de försvunna männen av Royal Thai Navy. Klockan 1:00 tidigt i morse (5 oktoberth) Båten hittades med de fyra kinesiska männen i säkerhet och oskadda, även om de var förtvivlade av händelsen. Männen berättade för The Phuket Express att båtmotorn hade gått sönder och att området i närheten inte hade någon mobil eller trådlös signal att kontakta för att få hjälp. Klockan 7:00 kom männen säkert tillbaka till land och återförenades med sina familjemedlemmar.

Namnen och åldrarna på männen undanhölls av den kungliga thailändska flottan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.