En annan taxiincident blir viral i Phuket eftersom spänningen mellan apptaxi på nätet och vanliga taxibilar verkar öka

Kamala –

Körkorten för två taxichaufförer har dragits in efter vad relevanta tjänstemän kallar en "tvist" i Kamala mellan en traditionell "kö"-taxi och en taxichaufför för en onlineansökan.

Phukets provinspolischef, generalmajor Sermpan Sirikong, sa till Phuket Express: "Den här historien har blivit viral i sociala medier tidigare i veckan. En grupp lokala taxichaufförer bråkade och slogs med en kvinnlig taxichaufför som arbetade via en ansökan.”

"Båda förarna kallades senare för att träffa Phuket Land Transport Office officerare och polis. En taxichaufför, Naruemon, bötfälldes med 2,000 XNUMX baht för att ha använt en olicensierad applikation. Applikationen hon använde kan bara betjänas i vissa områden i Phuket men inte för Kamala och inte denna speciella plats.” Polischefen förklarade.

"Hennes körkort är indraget i 30 dagar. När det gäller den lokala taxichauffören, Mr. Wilart, dras även hans körkort in i 30 dagar. Herr Wilart gick med på att betala 5,000 XNUMX baht för skadan på Naruemons bil som han erkände att ha gjort.” Chefen uppgav.

Incidenten inträffade på ett populärt nattställe i Kamala, konstaterar The Phuket Express, och ska ha ägt rum efter att en kund tyckte att taxichaufförerna som arbetade på platsen i en kö var för dyra, enligt uppgift 400 baht. Kunden ringde en Grab-förare som svarade på samtalet.

Men kort efter att ha hämtat kunden och medan han utförde en helomvändning, blockerade Mr. Wilart och flera vänner, som inte åtalades, Naruemon från att lämna platsen med en kund och attackerade hennes fordon, vilket orsakade bucklor och repor. Wilart anklagade Naruemon för att ha stulit kunder och brutit mot reglerna för området.

Enligt Phuket Police är dock platsen och området tydligt markerat som att det inte är ett licensierat område för applikationsförare som Bolt eller Grab på grund av vad de hävdar är säkerhetsskäl. Denna "anledning" har dock kritiserats hårt på sociala medier, där många nätanvändare hävdar att det handlar om kontrakt, individuella avtal och pengar och inte kundens säkerhet.

Sociala medier debatterade intensivt frågan när dessa taxiincidenter fortsätter att äga rum i Phuket, med en annan nyutgåva som ägde rum på flygplatsen för inte så länge sedan som du kan se genom att klicka här.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.